Jag har börjat fundera på vad Instagram egentligen betyder och ger mig, vad ger Instagram dig?

16 juni 2011 la jag upp mitt absolut första inlägg på Instagram. Det var långt innan Facebook ägde Instagram och innan det var så stort som det är idag. Då var det mer om bilder än om hashtags, reklam och antal följare. Många duktiga fotografer delade sina bilder och man häpnades av deras resultat.

När började du med Instagram? Tagga mig gärna i din första post.

Det finns även idag otroligt många duktiga fotografer på Instagram och de som syns mest är de med flest följare som är aktiva. Folk (inklusive jag) vill ha många följare och många som gillar ens bilder. Många vill bli influencers och få betalt för att göra bra inlägg som inspirera deras följarna till att förhoppningsvis köpa produkterna. För att få betalda samarbeten behöver de utöver många följare även ha ett aktivt konto där folk gillar och kommenterar.

Hur får man enkelt ett aktivt konto?

Många går med i grupper där man ska gilla och kommentera varandras inlägg och vips har du fler kommentarer, men även skyldigheten att engagera dig tillbaka. Ge och ta helt enkelt. Jag tycker själv detta är ett ganska bra sätt att få folk engagerade, men för mig känns det inte genuint och rätt. Att få folk att bli genuint aktiva krävs det mer, men exakt vad kan jag inte sätta fingret på.

Vad ger Instagram mig?

Helt ärligt nu, det känns som att Instagram inte ger mig så mycket. Det är ett evigt jagande efter följare, där många följer dig om du följer tillbaka och gör du inte det så blir du avföljd. Jag gav mig in i följhetsen ett tag och har jagat följare på olika sätt i ett år snart. Nu har jag ingen gigantisk följarskara men samtidigt har jag fler än jag hade tidigare. Får jag fler gilla? Får jag fler kommentarer? Nej inte så mycket mer. Så jag testade några av dessa olika grupper för jag vill ju ha engagerade följare! Gav det mig engagerade följare? Nja, jo men många av oss har helt olika intressen och det kändes bara tillgjort.

Så helt ärligt har jag senaste dagarna funderat på om det är värt all den tid jag lägger på Instagram. Ger det mig något tillbaka än några likes som ändå inte är något värt? De enda likes som känns bra i mitt hjärta är från mina vänner och min familj samt de som är återkommande eller som även svarar på en frågor. Jag funderar på att lägga mer krut på min blogg och på YouTube. På bloggen kan jag ventilera mina tankar och idéer. På YouTube kan jag vara mer kreativ och få utvecklas inom video och redigering samt våga göra sånt jag tycker är lite läskigt. Det kan visa sig att YouTube är helt fel kanal för mig också, men jag minns hur kul jag tyckte det var att göra videos på bosskills i World of Warcraft. Att sitta i timmar och få musiken att passa med videon. Med tiden skapade jag ett intro och utvecklade min kanal. Precis så vill jag nu med! Jag börjar som nybörjare och vill utvecklas medan jag tränar på att skapa videos och vloggar. Lära mig ett helt nytt redigeringsprogram och algoritmerna hos YouTube.

Kommer jag sluta med Instagram?

Nej då, jag kommer ha kvar mina konton men jag kanske inte är lika aktiv. För är det något konto som verkar funka på Instagram så är det Vinyella-kontot. Det är nog där jag ska lägga mest krut om jag ska ändra något.

Följer ni mig på YouTube?

Prenumerera på min Youtubekanal för inspiration.
Följ mina instagramkonton Vinyella, Elavie, och Oljemagi.2 kommentarer

A-K · 8 juli, 2019 kl. 17:46

Just nu tycker jag mest att instagram skapar stress, iaf när det gäller följare. I början var det kul att få mycket följare genom följetågen, men samtidigt känns det ganska meningslöst att ha många följare när de ändå inte gillar mina bilder. Sen är det inte heller så kul när de jag gillar att följa försvinner i mängden pga av alla som jag följer tillbaka. Jag tycker ändå att jag är väldigt generös med att gilla och kommentera andras bilder, men tycker jag får så lite tillbaka. Nu vill jag bara ha riktiga följare och följa konton som jag gillar. Jag skulle vilja sätta mer fart på mitt konto och förhoppningsvis få fler samarbeten men just nu har jag inte energi till det, men det är ändå kul att drömma 🙂

    Elavie · 9 juli, 2019 kl. 10:15

    Ja många vill bara ha följare och ger inget engagemang till sina följare. Samtidigt är det svårt att hinna med alla när man följer många. På något sätt känns det som att det är enklare att diskutera med sina följare/vänner i andra sociala medier. Jag gillar att höra andras åsikter och tankar ❤️

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.