Min krokiga hälsaresa

I helgen har jag fått chansen att utbilda mig till coach för ett företag som heter Formbar som erbjuder kurser inom långsiktiga lösningar inom kost och träning. Jag förstår inte varför jag gjort något liknande tidigare! I så många år har jag haft problem med smärtor och lagt energi på att hitta vad som passar mig inom både träning och kost. Mellan 24-26 års ålder fick jag även reda på att jag är glutenintolerant och blev superbitter på att jag inte fick fortsätta äta bröd och pasta som jag älskar. Jo jag kunde äta glutenfritt, men ni som smakat det för cirka 10 år sen vet att det inte fanns några goda alternativ. Vid denna tidpunkt åt jag en kost helt utan vetemjöl och när jag började hitta glutenfria alternativ gick jag helt plötsligt upp jättemycket i vikt.

Kallrökt lax med potatis

Kosten betyder otroligt mycket för mig, äter jag ”fel” så går jag upp i vikt på en gång. Går jag upp i vikt mår jag sämre både psykiskt och fysiskt, vilket är normalt eftersom kroppen får i sig sämre med näring. Känner du igen dig?

Ta tag i livet och hälsan

Jag är otroligt glad att jag ska få lära mig och utvecklas inom både träning och kost. Jag bara längtar tills jag får dela med mig av våra kurser till alla som vill förbättra sin hälsa. För våra kurser handlar inte om att gå ner i vikt utan det handlar om att ändra dina vanor till det bättre. Får du en bättre hälsa så kommer vikten hänga med om du är överviktigt. Hälsa går nämligen inte att mäta i vikt och det tror jag de flesta redan vet, men många är precis som jag som oftast lagt fokus på viktnedgång och sen gått upp i vikt igen när man gått tillbaka till sin ”vanliga” kost. Det är inte meningen att gå en diet och sen tillbaka utan ändra sig livsstil med näringsfylld kost och lägga till träning.

Det är en magisk plats som vi fått vara på där man verkligen kunnat njuta av miljön! Dock har vi inte varit så mycket utomhus, men att kunna tanka på med frisk luft från havet är helt underbart. Jag älskar nämligen havet, både ljudet och doften av den får mig att slappna av.