Tänk att vakna en morgon och knappt kunna resa sig upp ur sängen. När man gått upp så blir allt bara värre och resten av dagen blir du sängliggandes.

Jag hade aldrig tidigare haft ryggskott. Visst att jag har haft problem med ryggen i 18 år och att det stundvis är sämre och ibland helt bra. Gårdagen var definitivt det värsta jag varit med om i ryggväg.

Det finns faktisk en gång tidigare då jag knappt kunde gå och jag gick som en gammal tant precis som nu. Det var när jag fick urinvägsinfektion som gick upp i njurarna. Det var i gymnasiet och som tur var fick jag bo hos mamma som hjälpte mig. Jag minns att jag låg på en madrass på golvet i vardagsrummet och gick bara upp om jag behövde gå på toa.

Nu har jag inte njurproblem, vad jag vet om, utan troligtvis bara ett vanligt ryggskott. Värken sitter i ländryggen och ju längre jag håller mig på benen eller sitter, desto ondare gör det. Det betyder att något så enkelt som att laga mat och äta den är en lång pina. Även att ta sig till Apoteket eller Ica som bara ligger runt hörnet från vårt hem är hemskt. Allt detta på min semester!

Sjukskrivning på semestern

Sjukskrev mig idag eftersom jag insåg att det inte skulle gå över bara så där. Det är faktiskt första gången jag sjukskrivit mig på min semester. Ringde till vårdcentralen och fick muskelavslappnande Paraflex utskrivet plus att jag bokade tid hos en sjukgymnast. Det är dags att börja ta tag i ryggen nu. Jag försökte komma igång med träningen för kanske 1-2 månader sen. Det slutade med en hemsk värk i sätet som gjorde det svårt att gå. Efter en vecka in på semestern så försvann det. Det är något som inte är bra med ryggen och det gör att jag hellre tar professionell hjälp än att går till gymmet igen och får samma eller liknande problem.

Det värsta med att ha ont och inte kunna gå, det är att röra på sig och gå är det bästa mot värk. Ironiskt egentligen men så är det. Jag har försökt röra mig men just nu kommer jag inte långt innan värken är för grym. Imorgon hoppas jag på en bättre dag. Jag vill kunna klippa klart några youtubefilmer, ta en promenad och göra god mat. Tänk vad vi tar en smärtfri kropp för givet, vi borde vara lyckliga över den vi har och ta hand om den ❤️

Prenumerera på min Youtubekanal för inspiration.
Följ mina instagramkonton Vinyella, Elavie, och Oljemagi.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.