Några av er kommer nog känna igen sig och andra inte. Jag hade själv inte känt igen mig för bara ett år sen och mer, men jag tror fler är i samma situation som mig eftersom de vill mer än vad de orkar.

Som en entreprenör så har jag alltid älskat att ha många bollar i luften och jag har sprudlat av idéer. Ja, jag gör det fortfarande men något hände för ungefär ett halvår sen. Då jag började inse att jag haft lite för mycket igång under en längre period.

Helt plötsligt var jag trött konstant och jag orkade inte alls lika mycket som förut. Idéerna dök upp, men sen stannade de även där i fasen av att vara en idé och de gånger jag väl tog tag i en så blev det jobbigt att genomföra klart vissa. Detta var så olikt mig och jag försökte hitta saker som skulle få igång mitt driv och ta mig framåt, men så blev det bara ännu värre eftersom jag har viljan men inte orken.

Betyder detta att jag gått in i väggen? Hur tar jag reda på det och vem bestämmer det? Behöver jag ens ha det konstaterat eller kan jag bara säga till alla att jag inte mår helt hundra just nu. Hittills har jag inte gått till någon för att få det bekräftat, för jag känner inte att jag behöver det. Jag har berättat för mina chefer hur jag mår och att jag jobbar på att ta mig tillbaka. Jag har alltid varit öppen med det mesta och jag tycker inte att jag behöver dölja att jag är stressad och trött.

Sen kom Covid-19 helt plötsligt. Det har både hjälpt och stjäpt. Skönt att kunna jobba hemifrån och pendla mindre till jobbet, men det betyder för mig även mindre pengar varje månad. När man är van att leva på en viss lön så känns det i plånboken att få några tusen mindre i lön. Vi klarar oss, men man får minska ner på vardagslyxen som gör det där lilla extra i vardagen. Det som tagit hårdast är företaget. Ibland funderar jag på att det kanske är dags att sluta helt med allt annat jag pysslar med förutom mitt lilla tryckeri. Jag tycker det är mysigt och gå iväg till min lokal och jobba med någon enstaka beställning i veckan för att få ihop till utgifterna. Dock har jag inte ells lika många beställningar just nu, men slutar jag med allt annat skulle jag kunna lägga mer tid på att marknadsföra Vinyella.

Nu tänker jag bara högt för er och inget är bestämt. Jag bollar med mig själv hela tiden för jag kan inte jobba mig trött hur länge som helst. Kanske skulle jag bara ta en lugn period nu under sommaren för att återhämta mig och sen se vad jag vill göra i höst. Nu när sommaren närmar sig, då kommer min längtan efter att blogga fram igen. Den kommer alltid på sommaren av någon anledning. Kanske för att det helt enkelt händer mer då än under hösten och vintern när jag mest sitter hemma och myser inomhus.

Detta är inte alls den typ an inlägg jag brukar skriva. Jag kände bara att jag behövde skriva av mig lite. en blogg är ju lite som en öppen dagbok, precis som Facebook. Det är roligt att kunna gå tillbaka och se vad som hänt tidigare.

Prenumerera på min Youtubekanal för inspiration.
Följ mina instagramkonton Vinyella, Elavie, och Oljemagi.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.