Jag är en av dom som bestämt mig för att försöka komma igång med träningen igen. Kan en klocka hjälpa en igång? Min ger mig notiser om hur min vardagsmotion ser ut dagligen och gillar man att tävla kan man samla på olika utmärkelser i flera olika appar!

Jag älskar min iWatch, mesta dels för att jag enkelt kan kolla av alla notiser och jag missar inga samtal vilket jag alltid gjorde förut. Den har många bra funktioner och jag är säker på att det finns massor av olika smarta klockor som är minst lika bra. Innan jag köpte min iWatch hade jag en FitBit och den var suveränt för träning! Jag kan sakna vissa funktioner som exempelvis hur den mätte sömnen. Deras app är definitivt en av de bästa jag använt och motiverade mig till vardagsträning.

Idag har jag satt upp träningsmål, kalorimål och att jag ska stå upp minst en gång i timmen 12 gånger per dag. Jag saknade att inte kunna ha stegmål i denna app som finns, men självklart skaffade jag en extra för att kunna se ungefär hur många steg jag kommer upp i per dag. Målen är ganska låga just nu, mest för att de ska vara nåbara alla dagar oavsett om jag väljer att träna eller inte. En längre promenad ska räcka för att man ska klara av målen.

Igår på midsommarafton fick jag en utmaning av min klocka. Jag skulle träna Yoga i 15 minuter eftersom det var internationella yogadagen. Självklart måste jag ju få en fin utmärkelse och jag körde enkel yoga sittandes på en stol hemma. Bara att få nacke och axlar sträcka är guldvärd för mig! Jag har sådana problem med nacke och axlar, därför är det super att jag lär mig enkla övningar som jag även kan använda på jobbet. Att ta fem minuter i timmen och bara sträcka lite och andas. På tal om yoga, så var jag på lunchyoga här i Arboga tidigare i veckan. Jag har spelat in lite från den dagen och tanken är att jag ska göra ett youtubeinlägg imorgon.

Jag tror definitivt att OM man bestämt sig och vill komma igång med vardagsmotion, så är dessa klockor toppen! Samma med alla möjliga appar som man kan se hur man når framsteg. En sådan som jag gillar är klassikern Runkeeper, säg till om du vill bli vän där och bli peppad när du ser att jag varit ute på min runda.

Vilka är dina favoritappar som motiverar dig? Eller har du andra sätt att bli motiverad?

Prenumerera på min Youtubekanal för inspiration.
Följ mina instagramkonton Vinyella, Elavie, och Oljemagi.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.