Tredje gången gillt för Niantic och enligt mig ser det lovande ut. Nu har Niantic släppt Harry Potter: Wizards Unite! Tror ni Harry Potter: Wizard Unite kommer bli lika stort som Pokémon Go eller till och med större?

Jag har alltid gillat spel och jag gillar verkligen att spelindustrin tar till vara på alla innovativa lösningar som får oss spelare att röra sig. I hela mitt liv har jag fått höra hur dåligt det är med spel. Jag kommer däremot alltid förespråka att spel är bra för både vuxna och barn. Som vuxen får du ta ansvar över vad ditt barn spelar för givetvis finns det spelmiljöer som mindre barn inte borde vistas i. Det är en helt annan diskussion som jag gärna skriver om framöver. Idag ska det handla om Niantic, Wizards Unite och mobilspel där du som spelare behöver röra dig för att få ut det mesta ur spelet.

Jag hade faktiskt helt missat att Niantic hade gjort detta spel och jag tror att det släpptes i Sverige idag. Av en slump såg jag det i en Pokémon Go chatt och laddade ner det på en gång! Detta blir deras tredje spel som jag spelar och det är kul att se både likheter och olikheter i de olika spelen. De är väldigt välgjorda och med helt olika genre. Lite historia först.

Lite historia om Niantics tidigare spel

Först kom Ingress år 2012 och så fort jag hörde talas om det började jag spela det. Två team världen över som ville äga flest portaler och energifält. Det var många världen över som spelade, men det kändes inte som något stort genomslag bland min bekantskapskrets.

Sen minns nog de flesta 2016 när Pokémon Go kom. Många undrade varför alla helt plötsligt gick som zombies med sina mobiler. Niantic var smarta. De hade redan en databas full med strategiskt utplacerade ställen som vi som spelade Ingress hade ansökt om. Dessa återanvändes och blev Pokestops och gym. Nu blev världen indelad i tre olika lag. Vi samlade Pokémons och hade våra starkaste på gym för att samla guld. Om jag minns det rätt så var det sommaren 2017 som vi alla började samlas i klungor för att äntligen spela tillsammans! Vi raidade mot större monster som alla ville besegra för att få chansen att fånga de legendariska Pokémonsen.

Nu 2019 släpptes Harry Potter

Sommaren 2019 var det dags för första Niantic att släppa Harry Potter. Nu hamnar vi i en värld full av magi där du ska rädda fyndigheter från ofyndigheter och samla dessa i registret, slåss mot magiska monster som du hittar på kartan eller i forten, brygga drycker av ingredienser du hittar eller odla i växthus samt samla på belöningar och göra uppdrag.

Passa på att följ med dina barn på äventyr

Ett mysigt spel för alla i familjen! Ta en promenad tillsammans eller låt barnen/ungdomarna springa i väg själva i området. Jag rekommenderar däremot föräldrar att faktiskt ta sig tiden och gå med sina barn. Ni kommer träffa många andra familjer, ungdomar, barn och vuxna som oftast bor i närheten. Det viktigaste är att ni faktiskt lär er vad era barn gör. Jag lovar er att det är uppskattat av barnen att ni får lite annorlunda familjetid tillsammans.

Tryck här för att ladda ner för Andriod

Tryck här för att ladda ner för iPhone

Prenumerera på min Youtubekanal för inspiration.
Följ mina instagramkonton Vinyella, Elavie, och Oljemagi.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.