Vad är ditt drömjobb? Eller vilka kvalifikationer är de viktigaste? Vad är helt enkelt ditt må-bra-jobb? För jag tror de flesta av oss strävar att hitta ett jobb som inte känns som ett jobb när vi jobbar och som får oss att må bra.

Jag har äntligen hittat något jag kommer trivas med och där jag kan utveckla mig själv och mitt intresse för hälsa och välmående.

I många år, säkert runt 18 år, har jag kämpat med min vikt. Den går konstant upp och ner. Vad har detta med ett må-bra/drömjobb att göra undrar nog du? Jo, jag vill berätta bakgrunden till mitt intresse när det gäller just hälsa och den började smått just då.

Som liten kunde jag enligt alla äta vad jag ville. Jag var benig och det gjorde ont när jag satt i knät. Fick höra att jag hade mask i magen av mina klasskompisar osv. Så när jag flyttade hemifrån och åt exakt vad jag ville gick jag självklart upp i vikt. Jag började med en pulverdiet eftersom jag var ”tjock”. När jag väl nådde min vikt och slutade så gick jag upp igen. Ja en klassiker många går på. Jag fick gluten- och laktosintolerans som gör att min mage väldigt ofta är helt ur balans. Dessutom har jag sen barnsben alltid haft lätt att bli sjuk.
Dessa parametrar har gjort att jag mer eller mindre ständigt letar efter information som ska få min kropp att må bra. Det finns många intressanta böcker om hur magen och hjärnan har ett band och påverkar varandra.
Exempelvis tror de att depressioner kan komma om du äter dålig mat. Vilket jag definitivt tror är sant, för om jag tänker igenom hur jag mått när jag skött min kost mot när jag äter mycket skräpmat så har både kropp och knopp varit MYCKET piggare med rätt kost och tillskott.

Jag fick chansen att gå några mindre utbildningar inom näringslära och träning när jag jobbade med ett företag för något år sen. Jag har alltid trott att grönsaker är den bästa källan till vitaminer och mineraler, men om man tänker på hur vi förändrar allt i världen hela tiden så förstår man att det är inte som för 10-15 år sen. Jag vill ge er en väldigt förenklad beskrivning på vad som skett under åren. Idag ska allt gå fort, för tid är pengar och går en process fort så tjänar du mer! Därför har marken de växer i inte samma näring, vilket gör att växten inte har samma mängd vitaminer och mineraler som tidigare.
Detta har fått mig att lägga till kosttillskott för att få i mig det jag saknar. Det är en djungel där ute när det gäller kosttillskott och man får hitta det som funkar. Just nu testar jag nya produkter och hittills är jag väldigt nöjd med det jag prövat.

Okej, hälsa är det samma sak som att vara smal? Nej, verkligen inte. Det är så mycket mer. Jag skulle säga att bieffekten av att må bra och ha bra hälsa brukar vara en hälsosam kropp, bra hud, bättre immunförsvar, piggare, mer alert osv.
Lever jag alltid rätt och som jag förespråkar? Nej, och även om jag vet att jag mår bättre så finns det mycket som påverkar att jag hamnar i sockerberoendet och skräpmatsträsket. Just nu är den största boven stress och jag jobbar på att förändra vardagen till det bättre.

Jobbet jag hittat gör att jag kan jobba extra var jag vill. Där jag har en mobil och uppkoppling, där kan jag jobba. Jag kan utveckla mina kunskaper om hälsa, genom att läsa på, lyssna på mina mentorer, testa produkter och se hur de påverkar mig samt höra mina kunders och ambassadörers omdömen. Att jobba med produkter som är kliniskt testade känns som en trygghet. Att höra vilken påverkan produkterna haft på andra gör att jag vill se hur många människor som jag kan hjälpa!

Prenumerera på min Youtubekanal för inspiration.
Följ mina instagramkonton Vinyella, Elavie, och Oljemagi.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.